ماسک زدن در شرایط مختلفی میتواند ضروری باشد؛ در موارد فراگیری یک ویروس خاص، جلوگیری از نشر بیماری به سایرین، شرایط شغلی و… استفاده از ماسک الزامی است؛ اما باید در نظر داشت که ماسک زدن عوارضی دارد که با گرم شدن هوا شدت بیشتری یافته، و شایع ترین آنها، جوش و آکنه پوستی می باشد؛ در این مقاله قصد داریم تا در خصوص روش هایی برای مراقبت از پوست در دوران کرونا صحبت کنیم، و ترفندهایی برای جلوگیری از ایجاد جوش های ناشی از زدن ماسک برای شما عزیزان عنوان کنیم؛ در ادامه با این مقاله فوق العاده کاربردی همراه ما باشید…
دلایل بروز جوش های پوستی ناشی از زدن ماسک
ماسکهای تنفسی از سه طریق میتواند موجب عوارض پوستی شوند:
- سایش و اصطکاک
ماسکها به دلیل سایش و تماس مداوم با پوست موجب ایجاد سوزش، قرمزی و عرقسوز شدن پوست به خصوص در ناحیه پل بینی، بالای گونهها، چانه و پشت گوش میشوند. در تماس طولانی مدت این فشار به اندازهای خواهد بود که موجب التهاب در پوست شود.
- تحریک پوست
جنس پارچه ماسکها اغلب از نوعی است که چربی طبیعی پوست را جذب میکند و این موضوع در برخی افراد موجب خشکی و حساس شدن پوست میشود. همچنین باقیمانده شوینده، مرطوبکننده و ترکیبات آرایشی یا ضدآفتاب زیر ماسک تحریک پوست را تشدید میکند. هنگامی که این تحریک و آزردگی به التهاب تبدیل میشود شما آثار قرمزی، خشکی و پوسته پوسته شدن پوست را مشاهده میکنید. این التهاب میتواند موجب شدت گرفتن بیماریهایی مانند روزاسه و پسوریازیس در افراد مبتلا شود.
- انسداد
انسداد پوست به دلیل استفاده از ماسک میتواند موجب بسته شدن منافذ و ایجاد جوش و آکنه کیستیک شود. علاوه بر آکنه باکتریایی معمول در نظر بگیرید نفس گرم و مرطوب شما در زیر ماسک محیط مساعدی برای رشد قارچها و باکتریها ایجاد کرده که سبب ایجاد فولیکولیت میشود، یعنی التهاب فولیکولهای مو در اثر عفونت قارچی یا باکتریایی.
راهکارهای موثر در جلوگیری و از بین بردن جوش و آکنه ناشی از زدن ماسک
اگر مجبور هستید برای مدت طولانی از ماسک استفاده کنید، برای جلوگیری از جوش زدن در نواحی مختلف صورت و سایر مشکلات پوستی لازم است به موارد زیر توجه کنید؛ این راهکارها به شما کمک میکند التهاب، قرمزی، خارش، تحریک پوست و آکنه ناشی از ماسک زدن را کاهش دهید.
۱٫ قبل از استفاده از ماسک صورت خود را بشویید
چربی و آلودگی پوست اگر زیر ماسک به محبوس شود میتواند موجب جوش و آکنه شود. پس همیشه ماسک را روی صورت تمیز استفاده کنید. با یک شوینده ملایم فاقد عطر، چربی و فاقد SLS صورت را بشویید و با آب ولرم به خوبی آبکشی کنید. از اسکراب و ماساژ شدید پوست اجتناب کنید.
۲٫ ماسک خود را تمیز نگه دارید
اگر ماسک خود را به صورت مداوم تعویض کنید، تحریکها و التهاب های پوستی تا حد زیادی کنترل میشوند. اگر از ماسک های پارچه ای استفاده میکنید، لازم است آنها را با مواد شوینده به خوبی شستشو داده و ضدعفونی کنید. برای جلوگیری از ایجاد حساسیت در زمان ماسک زدن، توصیه میشود از شوینده های معطر استفاده نکنید. زیرا مواد معطر موجود در این شویندهها میتواند باعث ایجاد حساسیت و جوش های پوستی شود.
۳٫ از یک مرطوب کننده مناسب استفاده کنید
استفاده از مرطوب کننده علاوه بر تامین رطوبت پوست مانند سدی از اصطکاک محافظت میکند. از مرطوب کننده فاقد عطر و چربی استفاده کنید و به دنبال ترکیبات محافظت کننده مانند سرامید و هیالورونیک اسید باشید. از مرطوب کنندههای سنگین که منافذ پوست را مسدود میکند استفاده نکنید.
۴٫ از محصولات آرایشی سبک استفاده کنید
اگر عادت دارید همیشه آرایش کنید، در زمان ماسک زدن تلاش کنید از آرایش های سبک و پودر هایی استفاده کنید که سریعا جذب پوست میشوند. در غیر این صورت امکان به وجود آمدن جوش و آکنه بالا میرود. معمولا پیشنهاد میشود که پس از استفاده از لوازم آرایشی، ۱۵ تا ۲۰ دقیقه منتظر بمانید تا مواد جذب پوست شده و سپس ماسک بزنید
۵٫ یک ماسک مناسب انتخاب کنید
خرید یک ماسک خوب میتواند از پوست صورت شما در برابر جوش و آکنه مراقبت کند. در بین انواع ماسکهایی که در بازار وجود دارد؛ ماسکهای نخی گزینه بهتری برای پوست هستند. زیرا به راحتی میتوانند گرما و رطوبت را از خود عبور داده و از تعریق جلوگیری کنند. از سوی دیگر بند ماسک نباید بسیار سفت باشد و به بینی و صورت فشار مضاعف وارد کند. ماسکهای جراحی برای یک بار استفاده طراحی و تولید شدهاند و روش مناسبی برای تمیز کردن آن وجود ندارد.
۶٫ برای شست و شوی ماسک از شوینده بدون عطر استفاده کنید
ترکیبات عطری داخل شوینده داخل ماسک باقی مانده و پوست را تحریک میکند.
پیشنهاد ویژه: معرفی بهترین ماسک خانگی ضدجوش
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.