ضد عفونی کردن لوازم آرایشگری

ضد عفونی کردن لوازم آرایشگری از جمله مهمترین کارهایی است که باید در سالن های آرایشگری انجام شود تا با رعایت بهداشت سلامتی مشتریان عزیز به خطر نیوفتد. در مقاله زیر سعی کرده ایم شما را بانواع روش های ضدعفونی کردن لوازم آرایشگری آشنا کنیم:

روش های ضد عفونی کردن لوازم آرایشگری

حرارت دادن به ابزار آرایشگری

به طور کلی حرارت، بهترین و ساده ترین راه برای از بین بردن تمام پاتوژن ها می باشد. در اتوکلاو ۱۲۱ درجه سانتی گراد به مدت ۲۰ دقیقه حرارت مرطوب و در فور ۱۷۰ درجه سانتی گراد به مدت ۲ ساعت حرارت خشک وسایل و ابزار آرایشگری کاملاً استریل می شود. در صورتی که دستگاه های فوق در دسترس نباشد؛ پس از شست و شو و خشک کردن باید برای ضدعفونی کردن ابزار آرایشگری، آنها را به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه جوشاند.

استفاده از محلول هیپوکلریدسدیم

این محلول، ماده ضد عفونی کننده پرقدرتی است که بر تمام میکروب ها اثر دارد. این ماده به شکل محلول های مختلف میکروب کش، ضد بو و سفیدکننده مصرف می شود. محلول های سفیدکننده ای که برای مصرف خانگی در بازار موجود است، معمولاً ۵/۰ درصد کلر دارد که باید قبل از مصرف به نسبت ۱ به ۸ رقیق شود. یعنی یک پیمانه محلول سفیدکننده را با ۸ پیمانه آب داخل یک ظرف در بسته رقیق شده استفاده کرد. این محلول برای تمیزکردن سطوح ایده آل بوده، ولی فلزات را تخریب می کند و در برابر نور و حرارت به سرعت خاصیت خود را از دست می دهد. به همین جهت باید آن را در مدت کوتاهی قبل از مصرف تهیه کرد. ضمناً هرگز نباید محلول آب ژاول را در ظروف فلزی تهیه و نگهداری کرد.

جلوگیری از کرونا در آرایشگاه ها
نکات مهم برای جلوگیری از کرونا در آرایشگاه ها

استفاده از محلول گلوتارآلدئید ۲/۰ درصد

گلوتارآلدئید ماده ضد عفونی کننده پر قدرتی است که اغلب برای وسایل حساس به حرارت استفاده می شود. این ماده معمولاً به صورت محلول ۲ درصد در دسترس است. ولی قبل از مصرف باید فعال شود. فعال کردن آن با افزودن پودر و یا با فر قلیایی حاوی ماده فعال کننده نیتریت سدیم انجام می شود. به دلیل اینکه این محلول بخار سمی و خاصیت خورندگی فلزات را دارد، بهتر است که در سالن های آرایش از روش های دیگری برای استریل ابزار و وسایل استفاده شود.

استفاده از الکل اتیلیک

الکل اتیلیک ۷۰ درجه به صورت آماده در بازار وجود دارد. البته می توان آن را از رقیق کردن الکل ۹۶ درجه بدست آورد. الکل مایعی فّرار است و باید تازه تهیه شود. این الکل ها برای ضد عفونی کردن دست و پوست بدن، همچنین برای سطوح خارجی و وسایل فلزی و پلاستیکی موجود در سالن ها مؤثر هستند. محلول ۷۰ درجه، مناسب ترین غلظت یا بیشترین اثر ضدعفونی کنندگی را داراست. غلظت های کمتر یا بیشتر نسبت به آن تأثیر کمتری دارند. این الکل ها پس از ۱۰ دقیقه تماس، روی باکتری های فعال، قارچ ها و ویروس های حاضر در فضای سالن مؤثرند.

استفاده از محلول بتادین ۵/۲ درصد

اثر این محلول مشابه محلول های هیپوکلرید می باشد، امّا ثبات آن بیشتر بوده و اثر سایش آن کمتر است. این ماده را برای ضد عفونی کردن وسایل مسی یا آلومینیومی ارایشگاه نباید بکار برد.

استفاده از محلول ساولن

محلول غلیظ ساولن نیز یک محلول ضدعفونی کننده است که برای ضدعفونی کردن لوازم و ابزار فلزی و غیرفلزی سالن ها بکار می رود. با غوطه ورنمودن به مدت ۳۰ دقیقه در این محلول، لوازم و ابزار آرایشگری ضدعفونی می شوند. این محلول را نیز باید در ظروف درب دار و در دمای زیر ۲۵ درجه سانتی گراد نگهداری کرد.

استفاده از فرمالدئید ۴ درصد

بخارهای متصاعد شده از این محلول ، بخصوص برای چشم و گلو بسیار سمی و تحریک کننده است و پس از تهیه محلول از بازار، باید ابزار آرایشگری را به مدت نیم ساعت در آن غوطه ور کرد؛ سپس آن را آبکشی و خشک نمود.

**توجه کنید، اگر خون و ترشحات بدن روی البسه رنگی مشتری بریزد، بهتر است از الکل اتیلیک ۷۰ درجه برای خیساندن استفاده شود. به طور کلی باید همواره به خاطر داشت که خون و ترشحات بدن، آلوده تلقی می شود و در صورت مشاهده هریک از این موارد باید ابزارآلات آرایشگری یا لباس مشتری به سرعت ضدعفونی شوند؛ چرا که امکان دارد افراد به ویروس هپاتیت و HIV مبتلا شوند یا بدین دلیل که این دو بیماری علائم ظاهری خاصی ندارند با آلوده شدن ابزار آرایشگری توسط مشتری، این بیماری به فرد دیگری انتقال یابد.

امتیاز دهی از راست به چپ است.❤️
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *